fbpx
Boeken

Prachtige buitenlandse projecten

Matan Publishers steunt prachtige schrijversprojecten uit het buitenland.  Daarom hebben we de rechten van Sprookjesland is van iedereen gekocht voor de Nederlandse en Vlaamse markt. De Hongaarse verhalenbundel verscheen in oktober 2020 en zorgde voor veel reuring in Hongarije. Het boek was de aanleiding voor de Hongaarse regering Orban om een omstreden wet te maken en door het parlement te laten aannemen. Deze wet verbiedt informatie over LHBTI aan kinderen en jongeren, ondanks protesten van politieke kopstukken in Europa en Amerika.

Het vekrijgen van de rechten was niet makkelijk. Veel kapers op de kust. We hebben de Hongaarse uitgevers en schrijvers kunnen overtuigen dat Matan Publishers de juiste partij is om zaken mee te doen omdat wij dit prachtige boek als een kostbaar juweel beschouwen waarmee we heel zorgvuldig zullen en moeten omgaan. De boodschap is de grondslag van onze overtuiging: Mensen zijn allemaal gelijkwaardig, ongeacht gender, religie, kleur, overtuiging en achtergrond.

Vergelijkbare artikelen

Back to top button